Baristakaffe og mange andre drikkevarer

Velkommen til vores stemningsfulde café IsVærftet, hvor vi ikke kun serverer fantastisk kaffe, men også en bred vifte af andre forfriskende og velsmagende drikkevarer som er tilpasset sæsonen.

IsVærftet er mere end bare et sted at få en is eller en hurtig kop kaffe – det er et mødested, hvor venner kan samles, kreative tanker kan blomstrer og hyggelige stunder deles. 

Uanset om du er her for at arbejde, slappe af eller bare nyde selskabet af venner og familie, er du altid velkommen hos os.

Baristakaffe

En rigtig god kaffe kræver rigtige gode råvarer. IsVærftet sætter høje standarder, og benytter kun bønner der lever op til dem, dvs. der er fokus på kvaliteten af bønner, bønnernes friskhed og bæredygtige processer ved fremstilling. 

Kaffe indeholder vigtige antioxidanter og vitaminer, bl.a. B1, B2, B5 og magnesium. Nogle undersøgelser viser at koffein kan være med til at nedbringe kalk i knoglerne fordi koffein øger udskillelsen af kalk gennem nyrerne, og anbefalet mænge er derfor 300mg koffein (3-5 kopper/8 kopper te/2 L cola), men forskning viser også at kaffe kan være med til at forlænge livet fordi kaffedrikkere har lavere risiko for at udvikle en række sygdomme, som er forbundet med tidlig død, herunder kræft og hjertekarsygdomme.

IsVærftet tilbyder alle de kendte baristakaffer, og det er muligt at vælge mellem 2 slags bønner:

Pitch Black, er IsVærftets standard bønne, en kraftfuld og krydret kaffe. Kaffen er lavet på en blanding af Arabica og Robusta bønnersom er dyrket i Syd- og  Centralamerika samt Uganda. Den særlige ristning fremhæver krydret smagsnoter af tobak og kakao. Pitch Black er velegnet som en kraftfuld espresso, men kan også med fordel nydes med mælk.
Kaffen er desuden Rainforest Alliance certificeret, hvilket betyder der er omtanke for biodiversitet og bæredygtighed i produktionen. 

Etiopisk Sidamo, en økologisk slow roast espressobønne fra Etiopien, som er en krydret kaffe med tydelige citrusnoter og en mild eftersmag af mandler. Kaffen er dyrket af små, økologiske og kooperative bønder i Etiopien, tæt på grænsen til Kenya. Her er arbejderne beskyttet af Fairtrade, hvilket sikrer at de får en rimelig løn. Kaffen er perfekt til espressobrygning, men passer også godt til stempelkande, hvis man søger en fyldigere kaffeoplevelse.

Varm Chokolade og Kakao

Navnet "kakao" kommer fra mayaordet kakaw. Udtrykkene "varm chokolade" og "kakao" blandes ofte sammen, men der er forskel. Kakao er lavet af pulver, hvor meget af kakaosmørret er fjernet fra kakaobønnerne. Varm chokolade er lavet af chokoladeplader, som indeholder kakao, sukker og kakaosmør. 
Den store forskel på de to drikke er kakaosmørret, som giver den varme kakao et betydeligt lavere fedtindhold, mens den beholder alle de væsentlige

helbredsstyrkende dele fra chokoladen.
Mørk chokolade er rig på antioxidanterne polyfenol, flavanol og catechin. Antioxidanter har mange biologiske egenskaber, der balancerer iltningsprocesser i kroppen og bibeholder et sundt stofskifte, og flavonoiderne har vist sig at have en hjertevenlig effekt, da disse stoffer er med til at nedbryde og forebygge det dårlige (LDL) kolesterol og sænker blodtrykket.

IsVærftet har chokolade (41% kakao) fra Van Houten, som i dag er ejet af Berry Callebaut.
Hollænderen Conraad Van Houten grundlagde sit firma i 1828, han var banebrydende i processen til fremstilling af kakao og ansporede væksten af den varme chokolade i Europa.

IsVærftets kakao (29% kakao) fra amerikanske KAV, en amerikansk drikkevareproducent, der har specialiseret sig i kvalitets instant drikke, varme og kolde. Det er en kraftig og smagsfuld kakao mix der gør sig rigtig godt både varm og kold. Nyd den med en håndfuld skumfiduser. Er vegansk og kan fx blandes op med vand, konventionel mælk, havremælk el. lign.

Te

Min ynglingste fra Kirsten Kronborg er IsVærftets te. Min Yndlings Te er økologisk og bæredygtigt. Der benyttes et minimum af emballage, og teposerne er genanvendelige.
Alle urterne i teen er pr. definition medicinske urter, og det er et bevidst valg at lakridsroden indgår i mange af blandingerne pga dens antiinflammatoriske virkning og den virus- og bakteriehæmmende effekt. Efter brug kan tebladene fyldes i potteplanten eller haven. 

Se posen med indhold når du vælger en te på IsVærftet

Matcha

Matcha blev første gang fremstillet i Kina, men blev hurtigt bragt til Japan i det 12. århundrede af den zen-buddhistiske munk Eisai. Matcha te indeholder aminosyren L-Theanine, som virker beroligende på nervesystemet og Eisai opdagede at Matcha, forbedrede hans zen-meditation ved at frembringe en tilstand af såkaldt “rolig årvågenhed”. Han var således med til at forfine og udbrede Matcha te, som i dag er en fuldstændig indgroet del af japansk kultur. 
Matcha te har også et rigtig højt indhold af antioxidanter - specielt polyfenoler er den beriget med. Polyfenoler og grøn te har længe været sat i forbindelse med en positiv indvirkning mod hjerte-karsygdomme, højt blodsukker og et mere stabilt og normalt blodtryk. 
Den særlige måde som Matcha bliver dyrket på, påvirker både næringsindholdet og smagen. Fra midten af april dækkes tebuskene af strå og siv, og for at fange den lille mængde af sollys der kommer igennem dækket, udvikler tebladende sig til at blive brede og tynde. Dette øger mængden af klorofyl i bladene, som giver den intense og karakteristiske grønne farve. Når tebladene høstes, bliver de dampet og tørret. Herefter stenmales bladende til fint pulver, der bevarer Matchaens smag og alle dens næringsstoffer.

På IsVærftet kan du vælge mellem en Matcha Latte og en Iced Matcha Latte.

Chai Latte

Chai er et ord for te på talrige sprog, men siges at stamme fra den kinesiske sprogstamme Mandarin, hvor det hedder Chá (茶). Chai en sort, krydret te, som er blandet med indiske krydderier som kanel, kardemomme, nellike, ingefær, anis, peber og laurbærblade. Den krydrede teblanding brygges typisk stærk og tilføjes mælk og sødes med enten sukker eller honning og kaldes masala chai.

Chai krydderierne virker antiinflammatorisk på din krop. Antiinflammatoriske krydderier indeholder høje mængder af antioxidanter, der fremmer kroppens egen evne til at 'bekæmpe' betændelsestilstande. Chai latte holder dig både varm og fri for forkølelse og snue.

På IsVærftet forhandler vi Chai fra KAV, en amerikansk drikkevareproducent, der har specialiseret sig i kvalitets instant drikke, varme og kolde.

På IsVærfteter kan der vælges mellem 2 varianter, som serveres varm eller iced.

Rich Spice er en kraftig chai med masser af smag. Lavet på både sort og grøn te samt sødet med ahornhonning og tilsmagt med bl.a. nellike, kardemomme og kanel. En lækker kop Chai Latte.

Chai Latte Vanilla er en klassisk chai med et tydeligt strejf af vanilje. Lavet på sort og grøn te og indeholder derfor både koffein og antioxidanter. Sødet med honning og med orientalske krydderier. Et lækkert alternativ til te eller kaffe.

 

Drikke med scoop-is

Med den bedste is er det selvfølgelig oplagt også at

have forskellige drikke med is. Vi har nogle forslag på menuen, men din lyst til en drik med is er lige så vigtig - så det løser vi ved din bestilling.

IsVærftets best sellerter med is er Iced Caffè Latte med en valgfri scoop is og Rabarber GinTonic med Rabarber sorbet.

Lemonader

Monin-sirup blev opfundet af franskmanden Georges Monin i 1912, da han havde familien på besøg og svogeren bad om en drink efter middagen. Firmaet Monin blev grundlagt samme år, og de fastholder at Monin er meget mere end en drinksløsning. Det er en måde at leve på, en oplevelse baseret på hundrede års ekspertise, et mærke med respekt for miljøet. Det handler om autenticitet og at samle mennesker, kun bruge de bedste naturlige ingredienser på den mest spændende og kreative måde.

Det er muligt at vælge imellem 4 Monin-lemonader, som varierer hen over året. Bare spørg personalet.