Om IsVærftet

IsVærftet  -  isbar og café

Den første tanke med IsVærftet var at tilbyde lokal/dansk gourmet is. Dette blev dog hurtigt udvidet til ”Is og meget mere”. Foruden at kunne servicere med is og lækker baristakaffe, har vi hele tiden haft fokus på at kunne tilbyde kvalitetsprodukter fra lokale og danske producenter hvor dette er muligt, og ellers på at kunne tilbyde produkter baseret på gode råvarer, på lækker smag og på den gode håndlavede kvalitet.

Der er 15 siddepladser indenfor i vores hyggelige caféareal, fordelt ved 4 borde. Fra foråret og hele sommeren kan man desuden sidde udenfor ved IsVærftet. Skulle det dryppe fra himlen eller bager solen i sommervarmen ruller vi markisen ud. Der er desuden mulighed for at slappe af i en af de mange hyggekroge der er anlagt omkring på Stjernepladsen, som i dag er omkranset af caféer, restauranter og specialbutikker. Her kan du nyde moderne kunst, blomster og se vandet på Limfjorden eller besøge et galleri.              

IsVærftet holder åbent hele året undtagen i januar.

I vores café kan du nyde din is, drikke en dejlig baristakaffe, et godt glas vin, en kold øl eller drink, eller smage på en af vores lækre hjemmelavede isdesserter, håndlavede flødeboller eller trøfler - alternativt tage det med i hånden og nyde det på farten. Vil du gerne nyde isen hjemme, laver vi ispakker to-go.

På IsVærftet kan du finde mange unikke specialiteter, bl.a. fra Ryå Is, Kastbergs Is, Trøfleriet i Thy, Aalborg Chokoladen, Anker Chokolade, Bagsværd Lakrids, Cocoture og meget mere….
På hylderne har vi desuden mange lækkerier du kan nyde hjemme eller på vejen.
Vi har altid gavekurve klar i butikken, men har du specialønsker er vores personale klar til at hjælpe. Vi tilbyder også at lave gavekurve til firmaer.

IsVærftet har været i en rivende udvikling siden åbningen og vi tilbyder hele tiden nye sæsonbetonede lækkerier, men grundlæggende holder vi udvalget lille og skarpt for at kunne tilbyde den bedst mulige kvalitet og smag.

Velkommen på IsVærftet!

Historien bag IsVærftet.

Ideen til at starte IsVærftet opstod under Coronatiden, en periode med tid til at stoppe lidt op og tænke over livet. Samtidig fik vi et nyt familiemedlem, vores hund Anton, som tog os med på mange gåture med tid til snak om mangt og meget. Luftige tanker om egen isbutik blev konkrete, og pludselig gik det stærkt. Med opbakning fra familie og uvurderlig sparring med gode venner med indgående brancheerfaring, gik der kun 3 måneder fra ideen blev luftet, til IsVærftet kunne åbne på Stjernepladsen den 17. juli 2021.

Tilfældighederne ville, at en vandretur gennem Aalborg på udkik efter et passende lokale ledte os til Stjernepladsen, en helt ny plads midt i et spændende byudviklingsområde på det gamle havne- og værftsareal, omkranset af Aalborgs nye skyline, og tæt ved Musikkens Hus, Nordkraft og Østre Havn.
Her lå et helt råt lokale på solsiden, som vi hurtigt forelskede os i. Her skulle isbutikken ligge!

Navnet på butikken ”kom” til os under indretning af lokalerne og vores første færden i området. Udenfor var man i gang med at færdiggøre Stjernepladsen og opføre en kunstinstallation til minde om ”Proppen”, en lille kiosk som for år tilbage var udskænknings- og mødested for alle havnens og værftets arbejdere. Bag os lå Østre Havn og det tidligere værftsområde, og tilsammen gav det os inspirationen til navnet med relation til områdets og byens historie – IsVærftet blev født.

Med indretningen af IsVærftet har vi ønsket at afspejle områdets historie og tilknytning til fjorden, Østre havn og byens engang største private arbejdsplads, Aalborg Værft.

Vi har været heldige at komme i besiddelse af ting fra området bl.a. er reolerne er lavet af gamle redningsstiger fra fjorden og redningskransene som hænger på væggen har siddet på Egholmfærgen.

Med hjælp fra Springeren, byens marinemuseum, fik vi adgang til at gennemse gamle originalfotografier, som blev skaleret op til fotostaterne i butikken. De er alle fortællinger om livet på fjorden med bugserbådene fra Goliath og skibsproduktionen igennem værftets storhedstid. Med held lykkedes det os også at finde frem til et foto af den rigtige ”Proppen”, som hænger i butikken.

Et par af de originale blågrønne metalbogstaver der sad monteret over værftets hovedindgang fandt vi via sociale medier. De første artefakter fra værftet og Goliath fik vi venligst af Alfa Laval og Springeren, og siden åbningen har mange af IsVærftet´s gæster doneret egne ting fra private gemmer, hver med deres historie, som nu er med til at bringe historien om livet på værftet og havnen videre.

Der står 2 modelskibe af Goliath V som er bygget i skala af tidligere skibsbygger og skibstegner Bjarne Christoffersen, der har tilbragt sit arbejdsliv på værftet.

Stor tak til alle for at bidrage med jeres historier, jeres fortællinger og genstande, og dermed til fortællingen om området!